miodrag demo
PETRINJA – „Ono što obećamo to i izvršimo", odgovorio nam je Miodrag Demo, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića tijekom Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Petrinje kada smo ga pitali što je s obećanim udžbenicima. „Petrinja je naše dijete koje smo uzeli u svoje naručje. Oko udžbenika, roditeljima poruka, 5.rujna učenike čekaju udžbenici na stolu. To je naša poruka, poruka gradonačelnika Zagreba i budućeg premijera Milana Bandića", rekao je Demo.

Podsjeća kako je Zagreb napravio četiri nova dječja igrališta u Petrinji kao što je nabavio vatrogasno vozilo i pijanino. Zamjenik petrinjskog gradonačelnika Branimir Bešlić ističe kako prijateljstvo Deme, Petrinje i njega traje već dugi niz godina i podsjeća kako su Petrinja i Zagreb potpisali povelju o prijateljstvu.

„Nova inicijativa Miodraga Deme, mene i Vladimira Štajcara su besplatni udžbenici. Radi se o 1700 djece osnovnoškolaca. Svi dobivaju nove udžbenike i nove školske zadaćnice. Druga stvar, te knjige i te zadaćnice ili radne bilježnice, nisam siguran, će djecu čekati na prvi dan škole na njihovim klupama u razredima", rekao je Bešlić koji je također napomeno važnu stvar za sve roditelje.

Naime roditelji će morati potpisati da su knjige u vlasništvu Grada, odnosno škola kako bi se zaštitili od uništavanja. „Ako dođe do malog ili većeg oštećenja roditelji će nadoknaditi štetu. Zašto je to tako? Zato što dobivamo nove knjige i nema smisla da te iste knjige ne koristimo i sljedeće godine za neke druge generacije", zaključio je Bešlić koji na kraju najavljuje kako će na proslavu Lovrenčeva u Petrinju stići i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji će prisustvovati večernjem koncertu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc