centar za socijalnu skrb u dvoru
DVOR NA UNI
- Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić 26. je rujna, na prigodnoj svečanosti, otvorila Podružnicu Dvor Centra za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica.

Centar za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica djeluje na području četiri općine: Dvor, Donji Kukuruzari, Majur i Hrvatska Dubica te Grada Hrvatska Kostajnica. Pokriva prostor od 871,02 km2, obuhvaća 103 naselja s 12 609 stanovnika rekla je Dijana Vuković, ravnateljica Centra pojasnivši i specifičnosti ovog područja te karakteristike korisnika o kojima skrbe.

Podružnica Dvor obuhvaća 504 km2 prostora na kojem se nalaze 64 naselja i 5570 stanovnika. Stalna prava ili usluge Podružnice koristi 545 korisnika koji će sad skrb dobivati u poslovnom prostoru koji je dobiven na korištenje od DUUDI-ja 2015. godine. Prostor je obnovljen i opremljen sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za što je utrošeno 682.646 kuna. Simboličnim presijecanjem vrpce Podružnicu u Dvoru otvorila je Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić koja je istaknula kako je u sustavu socijalne skrbi 80 centara i 36 podružnica.

Ministrica se osvrnula i na lošu demografsku situaciju, koja je posebno izražena na području Pounja, napomenuvši kako, da bi se obnovila zapuštena demografska slika jedne države treba duže razdoblje i niz različitih mjera. Pritom se posebno osvrnula na povećanje rodiljnih naknada koje su, osim države, uvele i brojne jedinice lokalne i regionalne samouprave, ali i na neke od drugih mjera.

centar za socijalnu skrb u dvoru zgrada
„Uz radna mjesta, ali i veće plaće, jer smo svjesni kako prosjek plaća nije zadovoljavajući, to su sve mjere koje zasigurno moraju pridonijeti ostanku i sprječavanju odlaska mladih iz domovine“, zaključila je ministrica. Da će, uz pomoć Vlade i ministarstava, po pitanju promjene demografske situacije biti napravljeni značajniji iskoraci, očekuje i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je sa svojim suradnicima nazočio otvorenju Podružnice Centra za socijalnu skrb Hrvatske Kostajnice u Dvoru.

Dodajmo kako su u Podružnici u Dvoru zaposlena tri djelatnika koja će pružati usluge socijalne skrbi pojedincima, obiteljima i skupinama u potrebi na temelju jednakosti i pristupačnosti, s ciljem njihovog osnaživanja i unaprjeđivanja kvalitete njihova života, a kako je rečeno, želja im je jačati preventivno djelovanje, ulagati u kvalitetu rada te poticati razvoj samopomoći i aktivnog uključivanja korisnika u život društvene zajednice.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc