Kavrljin Dom 1
GORNJE SELIŠTE - U Gornjem Selištu kod Gline je, u subotu 30.juna 2018. godine, nakon 30 godina ponovo otvoren obnovljeni Društveni dom.

Otvaranju Doma prisustvovali su zamjenik župana SMŽ Dušan Bjelajac, gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević, protojerej glinski Slobodan Drakulić, inicijator i voditelj obnove doma zamjenica gradonačelnika Grada Glina Branka Bakšić Mitić, te ostale zvanice i gosti.

"Eto, nakon skoro 30 godina taj Dom je vraćen u prijeratnu funkciju. Prije rata je bio redovito okupljalište mladih iz cijele Glinske općine, pogotovo za one koji su voljeli narodnu muziku. Vrlo je blizu grada Gline, ima ogromnu dvoranu za priredbe, dvije nus prostorije koje mogu poslužiti za održavanje sastanaka, održavanje karmina i bezbroj drugih aktivnosti." - rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Gline iz reda srpske nacionalne manjine, Branka Bakšić Mitić koja je inicirala obnovu doma.

Želja joj je da se pronađe instruktor folklora koji bi djecu učio banijskim starim narodnim plesovima i pjesmama. S obzirom da se dom nalazi samo 3 km od Gline, na glavnoj asfaltiranoj cesti, koja se zimi redovno čisti od snijega, nametnula se odluka da se prvo obnovi ovaj dom u Kavrljinu.


"Normalno, na tu odluku je puno utjecalo i moje porijeklo, koje vuče 300 metara niže od Doma. Na otvorenje su dečki , koji su renovirali Dom i poklonili bezbroj radnih sati radeći na njemu, odlučili da pozovu one koji oni žele. Ako Bog da ... doći će jednog dana svi. Željela bih da pokušam vratiti u funkciju što više domova, gdje obitavaju naši ljudi, dok sam na ovoj današnjoj funkciji. Znam biće teško, ali ja sam borac... samo da mi Bog da zdravlja i što više upornosti" - zaključila je Branka, koja svakodnevno, neumorno pomaže starima i nemoćnima ali i svima kome je pomoć potrebna na području glinske opštine.

Okupljeni su uživali uz bogatu trpezu, a za zabavu je bila zadužena grupa "Zagrljaj".

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc