Josavica 7
JOŠAVICA
- Dana 04. avgusta 1995. godine, crkva Sv. velikomučenika Georgija u Jošavici podijelila je sudbinu svog naroda i mučenički je postradala prilikom granatiranja.

Simbolično, 04. avgusta 2018. godine, nešto preko 40 najupornijih, mladih i starih sa raznih strana (Jošavica, Moštanica, Paukova, Svinica, Moslavina, Slavonija, Kordun, Dalmacija), sjećajući se ovog tužnog dana učinilo je da se crkva uzdigne iznad korova i drveća koji su prethodne 23 godine zarobili njene zidove.

Pamteći sve one koji nevino postradaše prilikom akcije "Oluja", nakon raščišćavanja prostora oko i unutar crkve paroh petrinjski otac Saša Umićević izvršio je molitveni pomen, uzdižući Gospodu molitve za njihovo spasenje.

"Ovom prilikom se od sveg srca zahvaljujemo Omladinskoj mreži Srba u Hrvatskoj kao i svima koji uložiše svoj trud u ovo plemenito delo. Od Boga vam zdravlje.", kaže otac Saša.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc