Ilustracija
Ilustracija
NOVI SAD
- Fond Vlade Vojvodine za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima koja borave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, 13. januara je raspisao dva konkursa važna za izbjeglice.

Konkurs za pružanje pomoći putem dodjele građevinskog materijala u stambenim objektima u vlasništvu izbjeglih, prognanih i raseljenih, u maksimalom iznosu od 1.500 eura u dinarskoj protivrijednosti, odnosi se na većinu mjesta u Vojvodini gdje boravi veliki broj izbjeglica. Prioritet na ovom konkursu imaju porodice sa većim brojem maloljetne djece, višečlane porodice, te porodice sa manjim prihodima po članu domaćinstva. Konkurs je otvoren do 16. februara ove godine.

Drugi konkurs odnosi se na ekonomsko osnaživanje izbjeglica sa prebivalištem na teritoriji Vojvodine, a najveći iznos bespovratne pomoći po ovom konkursu je 200.000 dinara. Kriterijumi dodjele pomoći su određeni pravilnikom, a prioritet imaju porodice koje zatraže pomoć značajna za egzistenciju porodice, te da podnosilac živi u seoskoj sredini ukoliko se pomoć odnosi na poljoprivredne aktivnosti. Prednost i veći broj bodova imaju višečlana i višegeneracijska domaćinstva koja su u teškom materijalnom položaju. I ovaj je konkurs otvoren do 16. februara ove godine.

DOKUMENTI:


Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc