Fotografija Ansambla
VOJNIĆ - Ansamblu narodnih igara koji deluje u okviru pododbora Srpskog kulturnog društva Prosvjeta u Vojniću na Kordunu uručena je donacija Udruženja krajiških Srba „Prelo“ iz Čikaga. Zahvalјujući angažovanju Jovana Tesle i Svetozara Dančua, članova Uprave „Prela“, prikuplјene su dve hilјade dolara namenjene za izradu svečane kordunaške nošnje, ćemera i opanaka.

Ansambl narodnih igara pododbora SKD „Prosvjeta“ iz Vojnića okuplјa više od 50 dece i mladih. Sa izvornim igrama Korduna planiraju nastupe na smotrama folklora i međunardnim takmičenjima.

DSC 7522
Ovaj Ansambl u Vojniću deluje više od pet godina i zavisi isklјučivo od donacija i skromnog „Prosvjetinog“ budžeta, a rad najviše bazira na entuzijazmu članova koji vežbaju u dve sekcije – dečjoj i omladinskoj. Cilј im je da postanu regionalni ansambl narodnih igara Korduna.

Vojnić je, uz Krnjak i Vrginmost, opština na Kordunu sa srpskom većinom

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc