Sastanak sa Borom Rkmanom 1
BEOGRAD - U petak, 25.03.2016. godine, u Beogradu u direkciji Uprave za saradnju sa dijsporom i Srbima u regionu održan je radni sastanak rukovodstva Zavičajnog Udruženja Banijaca Beograd i dožupana Sisačko-moslavačke županije gospodina Bore Rkmana.

Delegaciju Udruženja Banijaca Beograd na radnom sastanku predvodili su Predsednik Skupštine Udruženja Banijaca gospodin Milan Žunić i Predsednik Upravnog odbora Udruženja Banijaca gospodin Miroslav Kovjanić.

Sastank je obilovao čitavim nizom tema koje su vezane za aktualne probleme srpskog naroda koji živi i radi u Sisačko-moslavačkoj županiji kao i probleme proteranog srpskog naroda sa tih područja koji se odnose na održivi povratak na ta područja sa kojih su proterani.

Delegacija Udruženja Banijaca Beograd upoznala je dožupana Boru Rkmana da naše ljude najviše zanima gospodarsto i radna mesta na području gde su nekada živeli Srbi pre proterivanja, zatim bezbednosni problemi sa kojima se susreću povratnici te problemi sa njihovim osnovnim ljudskim pravima i imovinskim pravima koji im se sistemski krše na tim područjima.

Dogovoreno je da se ovakvi sastanci organizuju što češće kako u Beogradu tako i u Sisku i ostalim mestima Banije jer imamo mnogo zajedničkih tema i problema koji se trebaju rešavati na dobrobit naroda koji živi na tom području, kao i naroda koji je proteran sa tih područja i da se učini sve što je u našim moćima da se što više naroda vrati na ta područja.

Sastanak sa Borom Rkmanom 2
Sastanak sa Borom Rkmanom 3
Takođe je dogovoreno da se ohrabre državni organi i Hrvatske i Srbije da što prisnije sarađuju po pitanju povratka i rešavanja nagomilanih problema srpskog naroda sa tih područja, jer se ti problemi jedino mogu rešiti samo uz njihovu pomoć i njihovu saradnju, što do sada nije bio slučaj.

UDRUŽENJE BANIJACA BEOGRAD
PREDSEDNIK UDRUŽENJA BANIJACA BEOGRAD
Milan Žunić s.r.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc