slavijatrans pozar
PETRINJA
– U ulici Ivana Mažuranića ( bivši prostor Slavijatransa ) u Petrinji nešto prije 16 sati došlo je do požara hale, krovišta i ostalih prostorija u kojoj su se nalazili madraci nakon nedavnog prikupljanja glomaznog otpada u Petrinji. Vatrogasci su se s vatrenom stihijom borili gotovo dva sata.

Uzrok požara još se uvijek utvrđuje, a do njega je došlo zapaljenjem prikupljenog glomaznog otpada, cijele jedne hale i krovišta. Brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je puno veća katastrofa, jer svega nekoliko metara od požara nalazila su se nova vozila petrinjskog Poduzeća Komunalac.

Istovremeno, brzom reakcijom djelatnika Komunalca, vozila su odmah maknuta iz navedenog prostora, dok su vatrogasci, kako se požar ne bi proširio i na ostale prostorije, uklonili ostali prikupljeni glomazni otpad u susjednim halama.
U gašenju požara sudjelovalo je sedam djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje s tri vozila, dok su očevid obavili djelatnici Policijske postaje Petrinja.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc