cekic sud
SISAK – Zbog ubojstva i ranjavanja hrvatskih policajaca 26.srpnja 1991.godine u Hrvatskoj Kostajnici, Županijski sud u Sisku je potvrdio optužnicu protiv 48-godišnjeg državljanina Republike Srbije kojega se tereti za tri ubojstva i četiri kaznena djela ubojstva u pokušaju, piše Večernji list.

Optužnicom mu se stavlja na teret da je 1991.godine u Hrvatskoj Kostajnici, u činu vodnika prve klase, kao zapovjednik prvog tenka u oklopnoj koloni 1. oklopnog bataljuna 51. motorizirane brigade JNA, koja se kretala iz Hrvatske Kostajnice u smjeru Kozibroda sa zadatkom uspostave tampon zone u oružanom sukobu između regularnih oružanih snaga Ministarstva unutarnjih poslova i naoružanih paravojnih srpskih postrojbi, ispalio više hitaca iz tenkovskog mitraljeza prema policijskom službenom vozilu MUP-a. Ovo se vozilo dogovorno nalazilo ispred kolone, sa zadatkom osiguranja. U tom trenutku se u policijskom vozilu nalazilo sedmero hrvatskih policajaca. Trojica su tada poginula, a jedan je policajac ranjen.

Optuženi 48-godišnjak nije stao samo na pucanju u vozilo nego je, prolazeći pored zaustavljenog vozila, cijevlju tenkovskog topa probio policijsko vozilo te ga potom odgurnuo u stranu pored ceste. Optuženik nije dostupan hrvatskom pravosuđu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc