nuklearni otpad 1
SARAJEVO
- Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je Rezoluciju o neprihvaćanju izgradnje skladišta i odlagališta na Trgovskoj gori. O tome je gradonačelnika izvjestio zastupnik u predstavničkom domu BiH Jasmin Emrić. Emrićevo pismo gradonačelniku Darinku Dumboviću donosimo u cijelosti:

"Poštovani gradonačelniče Dumboviću, koristim priliku da Vas srdačno pozdravim i informiram da je na jučerašnjoj sjednici Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio Rezoluciju o neprihvaćanju izgradnje skladišta i odlagališta nuklearnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva i protivljenju aktivnostima u vezi s izgradnjom skladišta i odlagališta na Trgovskoj gori, općina Dvor, Republika Hrvatska.

Nadam se da će ovaj službeni stav Parlamenta Bosne i Hercegovine biti još jedan razlog da vlasti u Republici Hrvatskoj odustanu od izgradnje skladišta/odlagališta na Trgovskoj gori. Još jednom koristim priliku da vas pozdravim i zahvalim se na dosadašnjoj suradnji i potpori da skupa dođemo do ovakvog službenog stava Bosne i Hercegovine u vezi Trgovske gore. Pred nama je još uvijek težak zadatak da ostvarimo zajednički interes u sprečavanju izgradnje odlagališta, ali se nadam da je i ovo još jedno ohrabrenje i razlog da ne odustajemo.", stoji u pismu kojeg je uputio Emrić.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc