Spasovdan 03
HRVATSKA KOSTAJNICA - Na ovaj veliki Gospodnji praznik vjerni narod kostajničke parohije najprije se sabrao u svetoarhangelskom hramu u Kostajnici uzevši učešće na sv. Liturgiji, te je poslije sv. Liturgije u parohijskom domu imao kratko predavanje o značaju ovoga praznika kroz parohiju kostajničku, što je bio i uvod da se narod sabere na mjestu nekadašnjeg hrama „Vaznesenja Gospodnjeg“ na Čukuru kraj Kostajnice.

U saradnji SPCO-e Kostajnica i MO Čukur veliki broj naroda je došao na mjesto nekadašnjeg hrama tj. kod Krsta koji je narod podigao pre nekoliko godina kao zalog za obnovu hrama. Kod Krsta je osvećeno slavsko žito i slavski kolač koji je pripremio kum Milan Kneživić i njegova porodica, a koji nije žalio truda da sa ostalim mještanima pripremi svečani ručak za sve prisutne u seoskom domu koji je ovom prilikom i osveštan. Vrijedi napomenuti da je cijelo selo učestvovalo u molitvi kod Krsta, te u organizaciji i proslavi seoske slave Spasovdan.


protojerej - stavrofor Dalibor Tanasić
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc