druga grupa petrinjaca ide u dub
PETRINJA
– Na ljetovanje u Grguriće pokraj Dubrovnika, otputovala je druga skupina Petrinjaca (nakon članova UOSI SMŽ iz "Male kuće"), odnosno djeca iz višečlanih obitelji slabijeg imovinskog stanja iz OŠ Jabukovac, 1.osnovne škole Petrinja, OŠ Mate Lovraka i Srednje škole Petrinja.

Desetodnevno ljetovanje ostvareno je prijateljskom suradnjom Dubrovačke biskupije (Katedrale Velike Gospe), Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbovića, a boravit će u objektu „Gospin dom" u Grgurićima.

U drugoj skupini otputovalo je 14 djece u pratnji 5 odraslih osoba, a ispratio ih je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je tom prigodom kazao: „Uz kontakte Grada i komunikacije, mene kao gradonačelinika, sa župnikom, došlo je do ideje koja je na kraju urodila gestom da se mi ovdje organiziramo i vidimo koje su to obitelji gdje ima više djece, više članova i naravno da takve obitelji nemaju priliku doći do Dubrovnika koji je destinacija koja nije dohvatljiva za mnoge građane koji jednostavno imaju više novca. Zato je ova akcija time plemenitija i još bolja."

Najavio je i mogućnost za još dva takva slična organizirana ljetovanja, a koja će pokušati organizirati i realizirati uz pomoć Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, dok će treću godinu za redom pomoći i pri odlasku članova Udruge osoba s invaliditetom SMŽ, iz njihove „Male kuće", na već tradicionalno ljetovanje u Rovinj.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc