Sveti Ilija Jovac i Zivaja 2
DVOR NA UNI - Na dan sv. proroka Ilije služena je sv. Liturgija u istoimenom hramu na Jovcu na kojoj je načalstvovao protojerej-stavrofor, Radoslav Anđelić, paroh dvorski uz sasluženje protojereja-stavrofora, Dalibora Tanasića, paroha kostajničkog. Povodom proslave ovoga divnoga i velikoga proroka Božijeg sv. Ilije vjerni narod je ispunio sveti hram i svojim prisustvom uzeo učešće na sv. Liturgiji. U svojoj propovjedi protojerej-stavrofor Radoslav Anđelić ukazao je na značaj proslave sv. proroka Ilije i govorio o proročkoj službi i neustrašivoj vjeri ovoga divnoga Božijeg ugodnika. Poslije sv. Liturgije priređena je trpeza ljubavi za sav prisutni narod.

U poslijepodnevnim satima u kapeli sv. proroka Ilije u Živaji osveštano je slavsko žito i slavski kolač uz mnogobrojni narod ovoga dijela Banije. Kuma Milica Tešinić sa svojim roditeljima priredila je za sve prisutne trpezu ljubavi.

U večernjim satima služila se večernja služba na Jovcu uz prisustvo vjernoga naroda.

protojerej-stavrofor, Dalibor Tanasić
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc