pilc
PETRINJA - Danas u 14 sati Petirnja se oprostila od svog stanovnika rođenog u njoj 1948. godine – Branka Prošića Pilca.

Ispred mrtvačnice na petrinjskom centralnom groblju sv Benedikta velik broj Petrinjaca se došao posljednji put oprostiti s ovim poznatim Petrinjcem.

Branko je bio aktualni gradski vijećnik, pa su mu na oproštaj došli kolege gradski vijećnici, predsjednica Gradskog vijeća Sanja Lovrenović, gradonačelnik Darinko Dumbović i njegova zamjenica Svjetlana Lazić i mnogi Brankovi prijatelji.

Posljednje pozdrave su uputili Branko Sekulić, potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Petrinje i Damir Nenadić ispred petrinjskih rukometaša.
pilc sahrana

Uz stihove pjesme Oj ti dušo, duše moje i kišu koja je počela padati, lijes s Brankom Prošićem je stavljen u vozilo koje će ga odvesti u krematorij zagrebačkog Mirogoja, a urna će biti stavljena u obiteljsku grobnicu na groblju sv. Nikola.

Ovaj rođeni Petrinjac je bio poznati sportaš – rukometaš, a sve do smrti je obavljao časnu dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Grada Petrinje i to u vladajućoj koaliciji. Branko Prošić je također bio i aktualni predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Petrinje.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc