modernizacija cesta
GLINA - U nazočnosti župana Ive Žinića, gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević i načelnik Općine Topusko Vlado Muža, potpisali su u četvrtak, 25. kolovoza 2016. godine, u glinskoj Gradskoj vijećnici sporazum o sufinanciranju radova izvanrednog održavanja ( asfaltiranje makadamskog kolnika ) županijskih i lokalnih cesta na području Gline i Topuskog.

Riječ je o šest dionica županijskih i lokalnih cesta, ukupne dužine od preko 6 km. Vrijednost radova na asfaltiranju ovih cesta je nešto manje od 3 milijuna kuna, rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina, koji očekuje uvođenje u posao ugovorenog izvoditelja već početkom rujna. Rok za završetak radove je predviđen u trajanju od 60 dana.

„Moram se na početku osvrnuti na činjenicu da smo naslijedili određene teškoće, jer je naša uprava za ceste u zadnje dvije godine dobila 20 milijuna kuna manje iz Državnog proračuna. Bila su to sredstva koja su išla u županije koje nemaju dovoljno sredstava za financiranje svojih cesta“, rekao je u ovoj prigodi župan, pojašnjavajući tako potrebu za pokretanjem programa sufinanciranja gradnje. Asfaltiranje ovih cesta sigurno će dići razinu kvalitete života na područjima kroz koja prolaze, dodao je župan. Dodao je i kako se nada da će buduća hrvatska vlada posebnu pozornost posvetiti ravnomjernom razvoju: „Jer naša županija je možda najbolji primjer za tu potrebu u Hrvatskoj. Imamo razvijena područja od Moslavine, Popovače , Kutine i najnerazvijenija područja Dvora, Hrvatske Dubice i Hrvatske Kostajnice. Moramo učiniti sve, ne smao prometnom infrastrukturom, nego i osigurati radna mjesta, kako bi zaustavili iseljavanje, i odumiranje života na ovim područjima.“
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc