miodrag demo
PETRINJA – Ukupno pet kombija punih novim školskim udžbenicima u ponedjeljak stižu u Petrinji za sve osnovnoškolce. Rezultat je to usvojene odluke zagrebačke Skupštine koja je potvrdila kako će za besplatne školske udžbenike za 1781 osnovnoškolca u Petrinji, osigurati gotovo 1,8 milijuna kuna iz zagrebačkog Gradskog proračuna.

„Ja sam sretan čovjek. Sretan sam da mogu razveseliti sve osnovnoškolce, njihove roditelje, djecu pogotovo, da će dobiti svoje besplatne udžbenike. Projekt kojeg sam radio zajedno s Branimirom Bešlićem i ravnateljima petrinjskih škola. U ponedjeljak dolaze knjige i realiziramo ovaj projekt. Osobno ću ići svaku školu posjetiti i podijeliti knjige. To je velika stvar za Petrinjce i Petrinju, pogotovo razveseliti roditelje koji ionako teško žive u ovom gradu, to je jedna mala naša gesta Zagreba prema Petrinji", rekao je koordinator zagrebačkog Gradskog ureda za branitelje Miodrag Demo.

Nada se kako će Petrinja i Zagreb nastaviti surađivati i dalje na ovakvim projektima. „Sve osnovne škole u Petrinji su zaslužile to, Petrinja je to zaslužila, jer Petrinja je bila na braniku Zagreba. Petrinja je veliku žrtvu podnijela, i Zagreb se na ovaj način odužuje", rekao je Demo. Svoje zadovoljstvo što je konačno do realizacije ovog velikog projekta između Zagreba i Petrinje došlo nije krio zamjenik petrinjskog gradonačelnika Branimir Bešlić.

„Ja sam presretan. Petrinja je dala puno za ovu državu u Domovinskom ratu, ali ova država za Petrinju nije dala ništa, ili gotov ništa. Sve vlasti su se mijenjale. Mi od države nismo dobili ništa. Zagreb ima sluha za Petrinju. Država je zakazala, a pravi prijatelj Petrinje se pokazao u obliku Zagreba i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i Miodraga Deme i njima se zahvaljujem u ime svih roditelja naših učenika i svih Petrinjaca", rekao je Bešlić.

Zadovoljstvo što je došlo do realizacije ovog projekta iskazao je i ravnatelj Prve osnovne škole Petrinja Robert Groza. „Ne samo da će učenicima biti lakše nego i njihovim roditeljima. Ja bih ovom prilikom u svoje ime, ime učenika i roditelja zahvalio gospodinu Bešliću i Demi koji su pokrenuli ovu priču i Bandiću koji je tu priču omogućio. Svi ćemo imati puno koristi od toga. Na početku svake godine ima manjih problema s udžbenicima. Naravno da će više novca ostati roditeljima, više će novca ostati u Petrinji za neke druge stvari koje su nam neophodne", rekao je Groza.

Demo je za kraj uputio jednu poruku svim roditeljima. „Kratko i jasno. Iduću godinu isti projekt ide u isto vrijeme na istom mjestu. Ne brinite roditelji. Sve dušobrižnike ću otkloniti samo s radom. Ponavljam, iduće godine, isti projekt, na istom mjestu u isto vrijeme", zaključio je Demo.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc