djedovi peku kestenje djeci
PETRINJA – Kao svake jeseni, već tradicionalno, u vrtiću Petrinjčica održala se kestenijada. I ove godine, iz dvorišta vrtića u Mažuranićevoj ulici, mogao se osjetiti miris pečenih kestena. Na veliko veselje djece, ovog puta u ulozi kestenjara našli su se djedovi djece starije vrtićke skupine „Loptice“.

Nakon što su proteklog tjedna bake pokazale kako su prave majstorice u pripremi kolača od jabuka, na red su došli djedovi da pokažu svoje iskustvo u pečenju kestena. I zaista, djedovi su se pokazali pravim iskusnim kestenjarima. Majstorski su pripremili vatru kako bi kesteni bili dobro pečeni, a red za kestene bio je dugačak. Djedovi su se trudili napuniti tuljke djece pečenim kestenima, a i priskočili su im u pomoć čistiti kestene. Dok su djedovi brinuli da se kesteni dobro ispeku, djeca su se natjecala u nošenju kestena u žlici te su uz pomoć odgojiteljica izrađivala tuljke za kestene. Roditelji djece svih odgojnih skupina su se pobrinuli da djedovi imaju što peći, a neki od njih su pomogli i u pripremi. .

Kao i bake, i djedove su djeca iznenadila zahvalnicama, koje su im uručila na kraju njihovog zajedničkog druženja. Odgojiteljice zahvaljuju djedovima Zdenku Fiali, Darku Holsingeru, Slaveku Kosaku, Vladi Ostrmanu, Stevi Samojloviću, Vladi Rogošiću i Josi Vujasiću što su se odazvali pozivu te tako svojim unucima te svoj vrtićkoj djeci omogućili da se zaslade ukusnim pečenim kestenima. Možda jednog dana kada budu odrasla i osjete miris kestena, ista ova djeca sjetit će se vrtićkih dana i svojih djedova u ulozi kestenjara.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc