Dragan Vujičić Bego: Kolinda će pored mene zavoleti srpske čokoladice!
Dragan Vujičić Bego: Kolinda će pored mene zavoleti srpske čokoladice!
BEOGRAD - Srpskog biznismena, Dragana Vujičića Begu, novinari portala Sremske vesti sreću na beogradskom aerodromu Nikola Tesla. Kaže, vraća se iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, tačnije iz Dubaija. Pokazuje slike sa najvišeg tornja na svetu – Burdž Kalifa i polako otvara karte.. Priznaje da je Dubai posetio poslovno, ali, kaže nije moglo da prođe bez Gline.

Obećava da će prvog meseca nakon njegovog izbora za gradonačelnika, Glinu posetiti veliki arapski investitor koji ima nameru otvaranja 1000 radnih mesta i izgradnju velikog akva i zabavnog parka koji će posećivati iz cele Evrope. Popularni Bego otkriva da takvog parka još nema na Balkanu.

Bego otkiva da je hrvatska naftna kompanija INA jos 1975. godine istraživajući nalazišta nafte kod Gline našla izvor termalne vode na dubini od 1324m sa temperaturom vode od 36 stepeni. Projekat je već napravljen, ali je samostalno stopirao jer želi da geotermalna istraživanja rade zajedno Hrvatski geološki institut sa srpskim firmama, kako bi pokazao da se može zajedno i u poslu.

Tvrdi da će izgradnju vrednu 80 miliona evra, takođe zajedno izvoditi hrvatske i srpske kompanije, a da će na otvaranje pozvati sam politički vrh Hrvatske da čestita Srbima na dobro urađenom poslu!

Umoran od puta predlaže da aerodromski kafić zamenimo restoranom kod njega u hotelu u blizini aerodroma. Kaže, videćete hotel u sred sela po najvišim svetskim standardima.

Tako je i bilo. Sa čuđenjem tražimo objašnjenje otkud ovde hotel, odakle ideja i motiv?

Kaže, stanuje u blizini, voli da pomogne lokalnom stanovništvu u kom god delu Srbije ili Hrvatske da se nađe, da dovede goste iz celog sveta i upozna ih sa lepotama naših krajeva. Tako je, kaže, prethodnih godina pomogao u gradnji nekoliko katoličkih crkava na teritoriji jedne opštine, a sad namerava da podigne i jednu pravoslavnu.

Kad smo se već dotakli vere, Bego ne krije da želi svima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru da poželi da ga provedu u zdravlju, miru i slozi zajedno sa svojim najbližima i poručuje da će sledećeg Božića kao gradonačelnik Gline ugostiti lično hrvatskog premijera Plenkovića i tako pokazati lokalnom stanovništvu da se može zajedno u budućnost bez ratova i podela.

Akva i zabavni park koji će biti izgrađen u Glini
Akva i zabavni park koji će biti izgrađen u Glini
Gospodin Vujičić ne krije da je u kampanju ozbiljno krenuo i to baš iz Srema.

-Oformili smo izborni štab, medijske timove, terenske radnike, sve što nam treba da pobedimo u Glini. Posle intervjua koji sam dao vašem portalu velika se prašina digla. Zvali su me čak i neki predstavljajući se kao obaveštajci, prete da ne dolazim! Velika je sreća da imam podršku najvećih hrvatskih biznismena i uticajnih ljudi u tamošnjoj vladi, inače bi bilo teško!– priča Bego za Sremske vesti i u dahu nastavlja:

-Zamislite pre dva dana zove me lokalni političar iz Gline, ispred jedne hrvatske desničarske partije i veli on meni, nema veze što si Srbin, ali mi kandidata protiv tebe nemamo i nećemo protiv tebe. Našu podršku imaš, osmehuje se Bego pa nastavlja:

-Nije to mala stvar, da vas podrže Hrvati posle svega što je bilo, to valjda pokazuje da ja mrava nisam ni tada zgazio. Važnije mi je uvek bilo biti čovek. Pomagao sam sve, nisam delio na naše i njihove. Pa ja sam i naš i njihov, za mene takva podela i ne postoji!

U albumu sa slikama gospodina Vujičića nailazimo na mnogobrojne poznate i uticajne ličnosti 90-tih godina. Često ga možemo videti u društvu Željka Ražnatovica Arkana, Dobrice Ćosića, Radovana Karadžića, Milorada Dodika, poznate estradne umetnice Svetlane Cece Ražnatović, ali, i mnogih drugih.

Kaže, družio se sa zvezdama i političarima svih nacionalnosti. Imao prijatelje i među Srbima i među Hrvatima. Bilo mu je važno jedino ko je kakav čovek, a ne kako se zove i preziva ili koji Božić slavi. Tako će, tvrdi, i da vlada.

-Od Gline ću napraviti veliki turistički centar, narednih godina biće to jedno veliko gradilište. Kada može Karić da gradi po Rusiji, zašto ja ne bih mogao po Hrvatskoj? Verujte mi, u dahu završava popularni Bego, postaću omiljeni gradonačelnik u Hrvatskoj. Kolinda će pored mene zavoleti srpske čokoladice!

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc