crveni stojadin
PETRINJA - Auto industrija je neumoljiva. Novi modeli izlaze baš s trake i to u vrlo kratkom vremenu. Svi današnji automobili su tehnološki čista znanstvena fantastika za vozila od prije četrdesetak godina. Puni su čipova, kompjutera, elektronike i skupi su do zla boga.

I svi proizvođači se trude što više zaposjesti medije svojim proizvodima i dovesti potencijalne kupce do vrata banaka gdje će se dobro zadužiti i kupiti novog metalnog ljubimca.

Koliko će današnji automobili – oni iz svakodnevnih muških razgovora u kafiću trajati i hoće li ih biti na cesti za četrdesetak godina teško je reći i predvidjeti, ali prije nekoliko dana snimili smo u centru Petrinje automobil kojeg vrlo rijetko možete vidjeti na cestama-

Crveni stojadin – Zastava 101, provezla se pored svih tih modernih elektronskih strojeva svojim putem. Neki mladići željni nabrijanih konja ispod haube nekog novog tehnološkog čuda su se nasmijali kad su vidjeli ovaj stroj na cesti, ali nakon nekog vremena svatih da ti momci uopće nemaju nikakav automobil jer nigdje ne rade, ali bi se rado na zadnjem sjedištu zabavili s nekom djevojkom.

I tako, dok oni mogu samo razmišljati o tome, nepoznati vozač crvenog Stojadina se odvezao svojim putem. Bez imalo elektronike, sa kvačilom, mjenjačem, gasom, volanom i velikom pepeljarom u stroju kojeg možete i sami popraviti svaki put kad rikne. Bez puno novaca.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc