prekopa snijeg
GLINA - Hrvatsku je zahvatilo jako nevrijeme praćeno snažnim vjetrom i snježnim vijavicama. U Glini od jučer poslijepodne gust snijeg pada bez prestanka što utječe na promet i normalno funkcioniranje života u gradu i njegovoj okolici.

Grad je prioritet i on je prohodan, kaže gradonačelnik Stjepan Kostanjević koji se danas upoznao sa situacijom na terenu.

Zimska služba glinskog Komunalca radi 24 sata dnevno, sve raspoložive ekipe su na terenu, na cestama su četiri stroja za čišćenje snijega i jedan za posipanje soli. Teško je jer snijeg pada bez prestanka, naglašava direktorica Komunalca Suzana Piškor.

S intenzivnim radom Zimska služba mogla bi nastaviti sve do četvrtka kada bi snijeg trebao prestati padati te se očekuje smirivanje vremena. Do tada, ponavljamo apel i građanima da čiste snijeg ispred svojih stambenih i poslovnih prostora.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc