police
PETRINJA - U srijedu, 25. siječnja, na petrinjskom je području po nalogu suda izvršena pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 53-godišnji muškarac te je pronađeno 14 ručnih bombi, 13 pješačkih mina antimagnetnih 2, deset raznih upaljača, 20 detonatorskih kapisli, 1,2 kilograma eksploziva TNT, 712 komada raznog streljiva, sedam spremnika za automatsku pušku, tromblonski nastavak i pet metara sporogorećeg štapina.

Pronađena ubojita sredstva osumnjičeni je nezakonito posjedovao te su od njega oduzeta, a on će zbog nezakonitog posjedovanja izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari biti kazneno prijavljen, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Policija podsjeća kako je još uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc