mirjana balen
PETRINJA - U protekla tri dana središte Petrinje -Trg dr. Franje Tuđmana, dio Nazorove i cijela Gundulićeva ulica- strojevima i kamionom gradske tvrtke Privreda oslobođeno je debelih naslaga snijega. Gdje su završile te silne količine smrznutog otpada ?

– Dođite i vidite, kamioni istovaruju nasuprot moje kuće, uz rub neasfaltiranog puta, između Poduzeća za ceste i skladišta građevnog materijala. Od ovako puno snijega, s jakom južinom i otopljenjem, ovdje će nastati jezero, a voda će se slijevati u moje dvorište i okućnicu. Ovo je strašno, bez razumijevanja – danas u podne nazvala nas je uzrujana Mirjana Balen, iz jedine obiteljske kuće u zapadnom dijelu naselja Sajmišta. Gospođa je s pravom zabrinuta i ogorčena, jer u 34 godine života na ovom mjestu znade čudi podvodnog niskog i praznog zemljanog susjedstva.

– Odmah sam reagirala s prvim kamionima dovezenog snijega pa su kasnije kipali dalje od moje kuće, ali bliže višekatnicama na Sajmištu. Ni to nije dobro mjesto. Središte grada je očišćeno, a nas na periferiji su zatrpali. Nije samo dovožen snijeg nego je ostavljena i jedna prikolica nekog drugog crnog otpada. Zašto nisu odvozili prema Kupi, na zatvoreni dio bivše ceste prema Brestu? – pita se, i savjetuje, naša sugovornica.

Mirjana Balen često ovako oštro i uporno „ratuje“ u zaštiti svoga kućnog okoliša. Upornim pismima i apelima kod Grada i županije do ministarstava, uspjela se izboriti uklanjanja ispred njene kuće dugogodišnje ostavljenog silnog građevinskog i drugog otpada. Raduje se što bi na tome očišćenom prostoru trebale nastati parcele gradskih vrtovova, ali je nezadovoljna zbog dugotrajnog neasfaltiranja poprečne ceste, makadamskog puta ispred njene kuće.

-Usred Petrinje osjećam se zakinuto, građankom drugog reda, uz sve redovno plaćene prinose, naknade i slične račune- dodaje M. Balen.

Po središtu Petrinje snijeg su tovarili i odvozili strojevi i kamion poduzeća Privreda, a njihovo Održavanje u susjedstvu je Petrinjke, koja se požalila PS portalu.

– Ove količine nisu velike i zbog toga ih nismo, kao ranijih zima, odvozili u Petrinjčicu. Gospođa ne treba više brinuti, jer smo danas, u srijedu, završili planirano čišćenje, a eventualno novi snijeg iz ostalih ulica nećemo ovdje dovoziti, ni odlagati – kazao je Jerko Matić, voditelj Održavanja Privrede.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc