grad petrinja
PETRINJA - Gradonačelnik Darinko Dumbović je raspisao natječaj za dodjelu poticaja za zapošljavanje. Sredstva mogu koristiti poduzetnici koji će u 2017.godini zaposliti osobe s prebivalištem na području Petrinje na neodređeno ili određeno vrijeme od najmanje 12 mjeseci uz uvjet da nisu bili zaposleni.

Poticaji se mogu koristiti za svaku novozaposlenu osobu u ekološkoj proizvodnji u iznosu od 1.200,00 kuna mjesečno, za svaku novozaposlenu osobu u proizvodnim djelatnostima u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno, za svaku novozaposlenu osobu u uslužnim djelatnostima u iznosu od 500,00 kuna mjesečno.

Korisnici sredstava mogu biti postojeća i nova mala trgovačka društva sa sjedištem ili poslovnom jedinicom (registrirana poslovnica, trgovačka radnja, ugostiteljski objekt i slično) na području Grada Petrinje te OPG-i, obrtnici i slobodna zanimanja sa prebivalištem ili poslovnom jedinicom na području Grada koji nemaju nepodmirenih obveza prema Gradu Petrinji kao i nepodmirenih obveza na ime javnih davanja koje prati Porezna uprava.

Izuzetno korisnici sredstava mogu biti i poduzetnici koji imaju nepodmirenih obveza prema Gradu Petrinji ili obveza na ime javnih davanja koje prati Porezna uprava u slučaju da je istima odgođena naplata ili odobrena otplata koja se redovito podmiruje. Korisnik sredstava obvezan je zadržati isti broj zaposlenih osoba, uključujući i novozaposlenu osobu, najmanje 12 mjeseci od dana predaje zahtjeva za dodjelu poticaja. Natječaj je otvoren od raspisivanja do utroška proračunom predviđenih sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2017. godine. Više informacije možete dobiti na internetskoj stranici Grada Petrinje.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc