fasnik glina
GLINA - Fašnička povorka u Glini je organizirana na sam dan fašnika dakle u utorak, 28. veljače. U istoj su sudjelovala djeca iz Dječjeg vrtića “Bubamara”, učenici Osnovne škole Glina te učenici Srednje škole Gline sa svojim tetama, učiteljima i profesorima. Razigrana povorka krenula je u 10,00 sati od vrtića i Srednje škole prema gradskom parku.

Prolazeći glinskim korzom uz Ulicu Stjepana i Antuna Radića, sudionici su se kratko zaustavili jer su ih djelatnice Knjižnice i čitaonice Glina - tete Suzana Šantek i Ivana Bešlić Lukač dočekale i počastile slatkišima. Koliko se moglo vidjeti, i drugi su građani Gline bili široke ruke pa su u košarice malih mačkara, kao što stari dobri običaji nalažu, stavljale bonbone i čokolode. Bilo je tu cvijeća, pahuljica, miševa, vila i vilenjaka, vještica, tamburaša, zelenih žaba, djedova i baba, Pipi Duge Čarape, legića, hodajućih coca-cola, satova, tajnovitih gejši, čudnih svatova, zgodnih praških konobarica i darežljivih pivara…

U parku ih je sve dočekala glazba, baloni i čelnici gradske uprave - gradonačenik Stjepan Kostanjević, zamjenik Đuro Stojić te predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Grudenić. Cijeli su program vodili razigrani Gabrijela Zibar i Karlo Karaula.

Veliku šarenu skupinu maškara kratko su pozdravili ravnateljica Dječjeg vrtića Andreja Kuzmić te gradonačelnik Kostanjević koji je imao pune ruke posla podijeliti svim sudionicima slatke krafne. U pomoć mu je priskočio gosp. Grduenić. Za one koji su ožednjeli pripremljen je topli čaj. I tako, u vjetrovito prijepodne zadnjeg dana veljače, rasuli su se već pomalo umorni sudionici glinskog fašnika poput latica cvijeća po starom glinskom parku, odmarajući se uz krafne, piće, smijeh i priču…Pa i Batman se valjda može umoriti?!
Video: RTV Banovina
Danas su sudionici fašnika, i veliki i mali, bili ono što su sami htjeli biti…I neka su! Fašnik je takav dan - jedan jedini u godini. Vjerujem da su se svi dobro zabavljali. Pjevali su, šalili se, smijali, a jedna je djevojka čak ulovila buket koji je bacila mladenka onih opičenih svatova iza kojih na betonu ostaše samo krupni novci…A sutra? Kako to već biva, sutra je neki novi dan i stvarnost će već smisliti kako će nam se dobro nasmijati u lice…
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc