Banijsko vece 2017 34
BEOGRAD
- Zavičajno udruženje Banijaca, potomaka i prijatelja Banije, u petak 16. juna u restoranu Belwood u Beogradu, organizovalo je X jubilarno Banijsko veče.

Do zvaničnog početka programa, dok su gosti pristizali, uz zvuke tambure i basa u izvođenju narodnih pjesama, dobrodošlicu su poželjeli ''banijski slavuji''.

Pošto se voditeljka programa, Mira Januzović, obratila i pozdravila prisutne goste, veče je u ime Organizacionog odbora  „Zavičajnog udruženja Banijaca“ otvorio predsjednik Miroslav Kovjanić. Poželio je dobar provod svim gostima uz druženje koje za cilj ima da se tradicija, kultura i običaji zavičaja njeguju i ne zaborave.

Gostima se obratio zamjenik predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije, narodni poslanik Miodrag Linta.

U zvaničnom dijelu programa nastupale su ženska i muška pjevačka grupa „Banija“ u izvođenju izvornih banijskih pjesama. U nastavku večeri goste je zabavljao „Momo i Dodir“ uz dobre krajiške pjesme, igralo se u parovima, a nisu izostali drmeš i užičko narodno kolo.


Zahvaljujući dobrim nagradama naših sponzora, organizovali smo vrijednu i bogatu tombolu. Plesni podijum se potom ponovo napunio do ranih jutarnjih časova.

Hvala svima koji su svojim prisustvom uveličali ovo naše druženje.

Predsjednik
Miroslav Kovjanić
Ostale fotografije pogledajte u našoj FOTOGALERIJI
Veliki broj fotografija možete vidjeti i na sljedećim linkovima:

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc