dolazi zima
PETRINJA
- Možda ova priča malo čudno zvuči u zenitu ljeta, u vrijeme kad je nezapamćena vrućina i suša poharala naša područja, kad se Petrinjčica toliko smanjila da je na nekim mjestima ni nema, kad svi samo traže zaklon od paklenog sunca i gledaju u nebo da pošalje koju kap osvježavajuće kiše.

Upravo u takvim uvjetima, ovaj čovjek – stanovnik Novog Selišta, sela uz Kupu, tik do Petrinje grada, odjeven samo u gaće uzeo je sjekiru i po nesnosnoj vrućini krenuo cijepati drva. Jest da doktori ne preporučuju ovakve napoe na ovakvim ekstremnim temperaturama, ali on je jednostavno udarao i udarao – kaže da dolazi zima.

A ovu efektnu fotografiju je snimio foto mag, reporter s obale Kupe, onaj koji sve promatra s druge strane objektiva i koji zaustavlja život koji kola oko nas - Zdravko Turkulin.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc