Traktor Komogovina 2
KOMOGOVINA
- Početkom septembra humanitarna organizacija Srbi za Srbe isporučila je polovni traktor Torpedo Adriatik 4506A u vrednosti od 3.500 € za vrednu petočlanu porodicu Šestić iz banijskog mesta Komogovina  koju su pomogli i u nekoliko prethodnih akcija pomoći Srbima u Krajini.

"Svojim trudom i radom zaslužili su da im pomognemo ponovo, ovaj put isporukom najvrednije pomoći do sad." - ističu iz ove humanitarne organizacije.

Porodicu Šestić čine roditelji Đuka i Ljubica i mališani Milica (13), Miloš (11) i Radovan (9). Pored rada u svom domaćinstvu, otac Đuka održava i manastir Komogovina koji se nalazi nedaleko od njih. Takođe, od pre nekoliko meseci je zaposlen u okviru projekta pokretanja proizvodnje peleta koji je organizacija Srbi za Srbe pokrenula sa Eparhijom Gornjokarlovačkom.
Traktor Komogovina 1
 
Traktor Komogovina 3
"Nabavljeni traktor će se istovremeno koristiti u sklopu pomenutog projekta, a za potrebe izvlačenja i transporta sirovina za proizvodnju peleta. Tako da je to bio i načelni dogovor, jer će se nabavkom ovog traktora istovremeno pomoći i porodica Šestić i unaprediti projekat koji smo započeli na imanju manastira u Komogovini. Svakim novim susretom sa porodicom Šestić primetan je napredak u odnosu na prvo upoznavanje i drago nam je da je tako. Nadamo se da ćemo ovim tipom pomoći zaokružiti pomoć ovoj porodici kao i naše učešće u projektu proizvodnje peleta i da će pozitivni rezultati brzo izaći na videlo." - zaključuju na kraju iz organizacije Srbi za Srbe.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc