Na ovogodišnjoj Kestenijadi nema predstavnika SKD "Prosvjeta"
kestenijada
HRVATSKA KOSTAJNICA - Na jubilarnu 20-tu godišnjicu  „Kestenijade 2017“ nema SKD „Prosvjete“ iz Kostajnice, koja je učestvovala sa programom na skoro svakoj dosadašnjoj Kestenijadi.

Izostanak (ne angažovanje) SKD Prosvjete od strane grada Kostajnice pokazuje i neke sličnosti sa događajem u osnovnoj školi koji se zbio sredinom rujna o.g. , kada je učenicima, ne pedagoškim pristupom objašnjavan jedan događaj iz prošlosti. Učili su djecu kako treba mrziti Srbe.

Na kvalitetno urađenom prospektu-programu „Kestenijade“ izostalo je nekoliko podataka kojim bi se mogli afirmisati Srbi; u legendi na četvrtoj strani prospekta nije naznačena Srpska pravoslavna crkva (Sv. Aranđela) koja se nalazi do crkve Sv.Antuna Padovanskog., nije naznačena crkva Mala Gospojina na Tirolu i kraj nje Spomenik-kamena ploča na izvoru, ispisana ćirilicom i starosrpskim natpisom, starim skoro tristo godina (može se reći spomenik nulte kategorije).

Do ovakvog omalovažavanja Srba u Kostajnici došlo je i dijelom zbog izostanaka pravovremenog reagovanja od strane rukovodstva SKD „Prosvjete“  i Gradskog Vijeća srpske nacionalne manjine i Predsjednika tog Vijeća.

Politički ugled Srba u Kostajnici je srozan razbijanjem Gradske organizacije SDSS-a 2015. godine. Tada je Gradska organizacija bez ozbiljnog razloga raspuštena i uvedeni su ljudi upitnog ugleda u toj stranci. To se odrazilo i na  nedavnim lokalnim izborima kako u gradu Kostajnici  tako i u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc