Mićo Jelić
BIJELE VODE
- Ruši se sve, cijela kuća je nakrivljena, ali vjetar ju još nije srušio, pa će valjda izdržati, kroz smijeh nam govori Mićo Jelić (64) iz Bijelih Voda u općini Glina pokazujući nam svoju trošnu drvenu kućicu.

Trule daske umjesto zidova, najlon umjesto krova i tek jedna prostorija za život sve su što Mićo ima. U trošnom domu najteže mu je kad pada kiša.

- Krov je šupalj i urušen, zato sam postavio najlon na gornjem katu, da mi voda ne curi u sobu - kaže nam Mićo. Gornji kat ima dvije prostorije, ali Mićo ga zbog derutnog stanja ne koristi. Daske na zidovima i podovima prepune su rupa, dio krova visi u jednoj sobi, na razbijenim prozorima su krpe, a u kutu stoji tek jedan stari prazni ormar. Mićo svoju robu drži u vrećicama koje je objesio na čavle u sobici. Televizor nema, tek mali radio koji mu je poklonila sestra Nada. Mićo k njoj odlazi svake zime nakon što napada snijeg, pa se u proljeće vraća u drvenu kućicu. Preko dana krči trnje oko kuće, cijepa drva i kosi travu. Tako se, kako navodi, barem malo zabavi pa mu vrijeme brže prođe. Čim padne mrak, ide spavati. Prije se bavio poljoprivredom, no nakon što mu je prije šest godina mama umrla, prodao je krave. Sad je potpuno sam. U malenoj sobi u kojoj kuha, jede i spava Mićo ima tek jednu žarulju. Prošli tjedan posjetila ga je zamjenica gradonačelnika Gline i obećala popraviti kuću. On je već kupio potreban materijal. Od skromnih 800 kuna socijalne pomoći, koliko mjesečno dobiva, odvajao je, štedio i kupio nove daske, pišu "24 sata".

Mićina kućaMićina kuća
- Moja kuća - katastrofa samo takva, ali ne treba meni puno. Ipak, nadam se da će je popraviti. A znate kako se kaže - u nadi je spas - sjetno zaključuje.

 Vezane vijesti:
  Apel za pomoć Mići Jeliću iz Bijelih Voda
NOVA KUĆA ZA NJEGA BI ZNAČILA NOVI ŽIVOT

Mićo bi volio živjeti u kući u kojoj ne bi strahovao da će se urušiti.. S obzirom na to da Mićo nema žiro račun na koji bi mu se mogla uplatiti pomoć, ljudi koji mu ipak žele pomoći mogu ga osobno posjetiti na kućnoj adresi Bijele vode 160.

Dogradonaćelnica Gline Branka Bakšić Mitić ulaže velike napore kako bi se pomoglo starima i nemoćnimaDogradonaćelnica Gline Branka Bakšić Mitić ulaže velike napore kako bi se pomoglo starima i nemoćnima
KUĆA STARA 150 GODINA

Susjedi ga žale i ne razumiju zašto mu nitko ne želi pomoći. Njegovu kuću opisuju kao iz filma strave i užasa.Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc