mjerenje pritiska
PETRINJA
- U drugoj godini provedbe Programa „Zdravlje u lokalnoj zajednici“, kojeg financira Ministarstvo zdravstva s 50.000 kuna na godišnjoj razini, a kojeg provodi Udruga „Naš život“ u partnerstvu s Gradom Petrinja, koji sufinancira ovaj Program i Neuropsihijatrijskom bolnicom „Dr. Ivan Barbot“ iz Popovače, nastavljena je provedba javno-zdravstvenih akcija i edukativnih radionica.

„Svakog utorka u mjesecu u „Petrinjskoj kući zdravlja“ građani mogu izmjeriti krvni tlak, šećer u krvi, a radimo i pulsnu oksimetriju. Tako je danas 58 građana izmjerilo kolesterol, šećer u krvi i krvni tlak i zadovoljna sam njihovim odazivom obzirom na činjenicu da kod sugrađana razvijamo svijest o značaju prevencije rizičnih bolesti, kao što su moždani ili srčani udar, te dijabetes. Nakon prve godine provedbe Programa u našoj bazi podataka imamo 1920 građana koji redovito dolaze u „Petrinjsku kuću zdravlja“, a Programom je inače u prvoj godini obuhvaćeno više od tri tisuće građana.“ – kazala je Rada Vlak, predsjednica Udruge za razvoj lokalne zajednice „Naš život“.

Naglasila je i kako je spoznaja da mnogi zdravstveni problemi izviru iz životnog stila i navika, a provedbom ovakvih programa unapređuju i čuvaju zdravlje u mjestima gdje ljudi žive i rade, što Grad Petrinju stavlja na mjesto gradova koji podižu standard i kvalitetu i dostupnost zdravstvenih usluga.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc