Ilustracija
Ilustracija
SISAK
– Sisačko-moslavačka županija je objavila javni poziv za poticanje razvoja i unapređenja lovstva u lovištima na području Sisačko-moslavačke županije u 2017.godini temeljem Odluke o poticanju razvoja i unapređenja lovstva u lovištima na području naše županije u ovoj godini.

Poticaji za razvoj i unapređenje lovstva u lovištima na području naše županije dodjeljivat će se kao donacije za poticanje unosa divljači iz umjetnog uzgoja u cilju napučivanja lovišta, za nabavu i ispuštanje deficitarne vrste sitne divljači, nabavu i korištenje sredstava za mehaničku zaštitu usjeva od divljači te druge radove na prevenciji štete od divljači, za nabavu elektroničkih uređaja za nadzor lovišta u cilju sprečavanja krivolova i šteta od divljači te praćenje brojnog stanja divljači, za izradu projekte dokumentacije objekata u kojima će biti prostorije za skladištenje i obradu odstrijeljene divljači te smještajni kapaciteti za turističku ponudu, potom za poticanje mjera za suzbijanje bjesnoće i drugih zaraznih bolesti, za nabavu sredstava i rad na unapređivanju staništa divljači, za znanstvene i stručne studije i mjere na planu očuvanja i unapređenja staništa, za promidžbu lovstva i razvoj lovnog turizma, kao što će donacije biti isplaćene za troškove zaštite i spašavanja divljači i troškove transporta nusproizvoda od divljači. Između ostaloga, ovim javnim pozivom dodjeljuju se i donacije za plaćanje premija osiguranja lovišta na području naše županije protiv šteta od divljači kod ovlaštenih osiguravajućih kuća.

Na ovaj natječaj mogu se prijaviti lovačke udruge ili društva, lovozakupnici zajedničkih lovišta s područja naše županije, zatim lovačke udruge ili društva i druge pravne i fizičke osobe lovozakupnici i koncesionari državnih lovišta na području naše županije kao i Lovački savez Sisačko-moslavačke županije za zakupnike prava lova i koncesionare članove saveza.

Zahtjevi za dodjelu donacije za unapređenje stanja u lovištima na području županije dostavljaju se na propisanim obrascima uz pripadajuće dokumentacije do 8.prosinca ove godine. Popunjeni i ovjereni Zahtjevi s prilozima podnose se na adresu Sisačko-moslavačke županije, Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, Stjepana i Antuna Radića 36, 44 000 Sisak. Obrasce i svu potrebnu dokumentaciju koju morate dostaviti potražite na web stranicama Sisačko-moslavačke županije.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc