petrinjcica
PETRINJA
– Uslijed oborina posljednjih dana rastu vodostaji Kupe i Petrinjčice. Kupa u Karlovcu je u 11 sati imala vodostaj od 715 centimetara uz tendenciju daljnjeg rasta. Grad Petrinja je organizirao dvije pumpe koje na Petrinjčici ispumpavaju zaobalne vode kako ne bi došlo do ugroze kuća. Zamjenik gradonačelnika Branimir Bešlić ističe kako su stalno u kontaktu s predstavnicima Hrvatskih voda. Padalina više ne bi trebalo biti te se vodostaji ne bi trebali povisiti na kritičnu razinu:

„Ovo što je dosad palo ne bi trebalo povisiti vodostaj Kupe i Petrinjčice na onu mjeru na kojoj je bio prije nekoliko godina kada je bilo kritično. Međutim, nikad ne reci nikad. Naše ekipe su spremne. Od jučer smo na terenu. Imamo trenutno uključene dvije velike pumpe koje bacaju 300 litara u sekundi. Držimo pod kontrolu Srnakovu ulicu i Benićevu grabu. U dogovoru s gospođom Tatjanom Dovranić Kardaš iz Hrvatskih voda sutra nam dolazi jedna jaka pumpa koja će držati pod kontrolom Gupčevu ulicu od strane Kupe jer nasipi su porozni. Tako ćemo i to držati pod kontrolom.“, ističe Bešlić.

Ukoliko bude potrebe za zečjim nasipom na ovog je trena na raspolaganju 12.000 vreća, no Bešlić ne vjeruje kako će biti potrebe za gradnjom istog. Vrh vodnog vala se u Petrinji očekuje tijekom nedjelje i ponedjeljka, no Bešlić je optimističan jer vodostaj prema podacima Hrvatskih voda neće doseći razinu od prije dvije do tri godine.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc