20 godina skole glina
GLINA
- U Hrvatskom domu u Glini promovirana je monografija „20 godina Srednje škole Glina nakon Domovinskog rata“. Riječ je o razdoblju s početkom školske godine 1996./1997., pojasnila je ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić-Novosel: „Uključuje prošlu školsku godinu i prve razrede od ove. Ponosni smo što smo godinu i pol dana skupljali materijale, tako da monografija ima 300 stranica i preko 600 fotografija. Zahvaljujem nastavnicima koji su tijekom svih ovih mjeseci radili, ali i bivšim učenicima koji su nam donijeli svoje materijale, osvrte na srednjškolsko obrazovanje i dojmove.“ Nije bilo lako odmah krenuti nakon Oluje, bilo je teško, ali u smjeru svih naših uspjeha idemo dalje, zaključila je Margušić-Novosel.

Gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević naglasio je primjetan napredak i pohvalio suradnju između dvije ustanove: „Srednja škola Glina je napredovala u svakom pogledu, napravila je i veliki iskorak. Grad Glina i Srednja škola Glina u zadnje dvije godine imaju odličnu suradnju, gdje srednja škola sudjeluje u svim manifestacijama koje se održavaju u Glini.“ Gradonačelnik je čestitao ravnateljici i svima koji su sudjelovali na realizaciji ove obimne monografije.

20 godina skole glina monografija
Povratkom stanovništva na ovo područje počeo je funkcionirati civilni život, samim time i obrazovni sektor, i veliki je ovo jubilej, rekao je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, i nastavio: „U tih 20 godina puno se toga dogodilo, prošlo je ovom školom jako puno učenika, nastavnika, profesora… Ako se ne varam, mislim da je 1.425 učenika prošlo u ova dva desetljeća. Svi su oni dali jedan svoj pečat i sudjelovali u svim događanjima u ovom gradu.“ Župan je u svom obraćanju nazočnima pozvao sve one koji su se školovali u Glini, a otišli, da se vrate s nadom da će se trend odlaska školovanih ljudi preokrenuti i da će biti puno više onih koji će nakon školovanja ostati u svom gradu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc