klizaliste petrinja
PETRINJA
- I ove godine nastavljena je tradicija organiziranja skupnih posjeta petrinjskom klizalištu na Gradskom rukometnom stadionu, a posjetili su ga učenici Osnovne škole „Davorina Trstenjaka“ iz Hrvatske Kostajnice.

„Kao i prošle sezone i ove godine nastavili smo istim aktivnostima kada ćemo ugostiti nekoliko osnovnih škola s područja naše županije, da dovedu djecu na klizanje budući da znamo da svi gradovi nemaju klizališta. Danas su ovdje učenici osnovne škole iz Hrvatske Kostajnice i došao je veliki broj djece. Neki znaju, a neki ne znaju klizati i upravo smo u subotu, 6. siječnja, završili Školu klizanja, ali ovdje imamo svoje dečke koji su također neki bivši hokejaši, neki bez toga, ali dobri klizači, koji osposobljavaju one koji ne znaju klizati, dok ima i onih koji već znaju klizati. Što se tiče idućeg tjedna imamo već dva najavljena posjeta, a budući 21. siječnja završava ovosezonsko klizanje potrudit ćemo se da dođe još više škola i djeca posjete klizalište i obogate svoje praznike.“ – kazala je Jasmina Robinić, direktorica Poslovnih zona, koje upravljaju klizalištem.

Osvrnula se i na odaziv građana koji su koristili klizalište ove sezone: „Počeli smo 9. prosinca prošle godine i zadovoljni smo odazivom. Klizalište je gotovo svaki dan puno, ali nismo mogli utjecati na vremenske prilike i zbog toga je na nekoliko dana klizalište zatvoreno jer je led bio jako loš, međutim sve ove dane pokušali smo što više raditi na ledu da ga iskoristimo. Još su dva tjedna pred nama i pozivam sve koji nisu bili neka dođu i iskoriste ovo preostalo vrijeme.“

Željko Jambović, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi „Davorina Trstenjaka“,bio je zadovoljan odazivom: „Došlo je iznad očekivanog 56 djece od sveukupno 200 učenika između prvog i osmog razreda u školi u Hrvatskoj Kostajnici, tako da sam time stvarno prezadovoljan i da postoji toliki interes za klizanje. Iskreno, jako sam iznenađen što puno djece i zna klizati, a između tih 56-ero djece negdje oko 20-ak je znalo, dok se ovi ostali već nakon pola sata, uz malo školice klizanja, svi skoro samostalno kližu.“

Što se tiče ostalih sportskih aktivnosti u školi napomenuo je kako od prošle godine imaju podružnicu Gimnastičkog kluba „Petrinja“ u koju je uključeno 60 djece, a na državnom natjecanju su osvojili drugo mjesto, dok su u odbojci bili treći. Također, provode i druge sportske aktivnosti kao što su stolni tenis, badminton, nogomet, u kojima ostvaruju plasmane na županijska natjecanja.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc