boro rkman mali gradac
MALI GRADAC - Predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman uručio je u Malom Gradcu pokraj Gline sportsku opremu tamošnjoj djeci koja treniraju nogomet. U ovom povratničkom selu petnaestak je dječačića u dobi od 10 do 15 godina koji uz nekoliko vršnjaka iz komšijskih, takođe srpskih povratničkih sela, u veoma teškim uslovima pokušavaju se baviti sportom. Klub još nemaju formalno osnovan, a sa trenerom Milošem Vrgom uče prve nogometne korake.

“Drago mi je da ste izabrali sport. Da ste nogometu dali prednost u odnosu na razne računalne igrice, jer kroz sport ćete učiti i naučiti o životu generalno. Saznaćete da se i u nogometu kao i životu izmjenjuju uspjesi i neuspjesi. Bitno je uvijek ići naprijed, a vi ste učinili prvi pravi korak. Želim vam puno sportskog uspjeha, a u ljudima dobre volje uvijek ćete imati punu podršku, rekao je Rkman djeci i njihovim roditeljima uručujući poklon. Najavio je daljnje korake pomoći oko registracije kluba kao i nabavku ostale neophodne opreme.

“Oduševilo me je kada sam saznao da ste se u ovako teškim uslovima u kojima živite, odlučili na sport. Na tomu sam zahvalan vašim roditeljima i treneru. Kao što sam i obećao vašim roditeljima vrlo brzo sam reagovao i zahvaljujući stranci kojoj pripadam i dobrom prijatelju našem čovjeku sa Banije Dejanu Borojeviću, predstavniku jedne zagrebačke firme koja se bavi sportskom opremom, donio sam vam tri skoro profesionalne lopte i 15 kompleta šorceva i dresova. Ovo je samo prvi konkretan korak. Radićemo i na registraciji kluba pa da ono što vas trener nauči da možete pokazati u takmičarskim utakmicama sa svojim vršnjacima. Ne vidim razloga, da bez obzira što živite u težim uslovima u odnosu na vaše vršnjake iz Gline, Petrinje, Siska…da se sa njima sportski ne borite i pobjeđujete, rekao je Rkman.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc