dan srednje skole petrinja
PETRINJA
– Prigodnom svečanošću obilježen je Dan Srednje škole Petrinja. Bila je to prigoda da se ravnatelj, nastavnici i učenici prisjete najvećih uspjeha u protekloj školskoj godini, da se osvrnu na projekte u tijeku te da se naznači smjer u kojem škola ide. Ravnatelj škole Milan Orlić nam je rekao koje uspjehe smatra najvećim uspjesima škole:

„Mislim da su naši najbolji rezultati to da imamo dvanaest učenika iz gimnazije i strukovne škole koji su bili na državnim natjecanjima. Imali smo osvojena prva i druga mjesta. Mislim da nam je izuzetan rezultat stopostotna prolaznost na državnoj maturi u ljetnom roku. Tu su svi učenici u gimnazijskim i strukovnim programima koji su išli na državnu maturu, to napravili izvrsno. Imali smo 76% upisa maturanata na prvi izbor, 15% na drugi izbor i 5% na treći izbor. Imamo izvrsne upisne rezultate.“, dodao je.

Ravnatelj se dotaknuo i činjenice da su uključeni u dva EU projekta Agri Urban i Erasmus+ koji su krenuli prošle školske godine:

„U okviru Erasmus+ su učenici išli u Sloveniju i Njemačku na stručnu praksu te ide još jedna grupa u Italiju. Zatim smo se uključili i u novi EU-projekt financijske i digitalne pismenosti za profesore i učenike koji će trajati dvije godine. Tu će nam ostati dosta informatičke opreme i svi su troškovi plaćeni. Mislim da je jedan od najvažnijih projekata je to što smo u prosincu prošle godine uspjeli proći na Natječaju Ministarstva poljoprivrede te smo osigurali sredstva za opremanje prehrambenog praktikuma, školskog dućana i novog veterinarskog praktikuma. Taj projekt je u vrijednosti nešto više od 465 tisuća kuna. Upravo su u tijeku pripreme za javnu nabavu i on će do šestog mjeseca biti realiziran.“

U pripremi su i novi projekti, radi se na usavršavanju djelatnika, poboljšavanju uvjeta za rad.

„Nažalost, moram danas to spomenuti, državna politika i upisna politika u prethodnih nekoliko godina doveli su do značajnog smanjenja broja učenika u strukovnim zanimanjima no postoje neke naznake da će se i to mijenjati već u sljedećoj školskoj godini. Planira se stipendiranje deficitarnih zanimanja, smanjenje pedagoškog standarda i najvjerojatnije vraćanje upisnog bodovnog praga.“, rekao je također ravnatelj Orlić.

U prigodnom programu nastupio je zbor Srednje škole pod vodstvom profesorice Marije Alapić, nastupila na dramska skupina Antidepresivi pod vodstvom profesora Gorana Dejanovića. Predstavili su se GLOBE-ovci pod vodstvom profesorice Šeherezade Talić. Izložbu Matematika istoka pripremila je profesorica Svjetlana Jakšić s učenicima drugog razreda.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc