ortodontska ordinacija petrinja
PETRINJA
– Nakon 30 godina Petrinja je ponovno dobila ortodontsku ambulantu. Ambulantu u objektu Doma zdravlja u Ulici Matije Gupca 4 je u srijedu obišao župan Ivo Žinić sa suradnicima. Župan je rekao kako je sretan zbog otvaranja novog prostora pogotovo stoga što je trebalo čekati puno vremena da se u Petrinji dobije specijalizacija za ortodonciju:

„Županija je zajedno s Domom zdravlja ovdje uložila više od 450 tisuća kuna u uređenje prostora, u nabavku aparata i svega potrebnog da doktorica i pomoćno osoblje imaju potrebne uvjete za rad. Svakako djeca i svi ostali koji će dolaziti ovdje u ortodontsku ordinaciju imaju prekrasan prostor i uvjete gdje će dolaziti.“

Ravnatelj Doma zdravlja Petrinja Zdenko Matijašec nije skrivao zadovoljstvo činjenicom da će djeca ponovno moći u njihovom Domu zdravlja dobiti uslugu za koju su bili zakinuti dugi niz godina:

„To je posebno i mislim da našem Domu zdravlja i ovoj županiji to treba služiti na čast jer smo se godinama borili da to ostvarimo i dobijemo. Najveću borbu je imala doktorica Tatjana Klarić koja je sedam godina čekala, molila, kumila, hodala okolo da krene na specijalizaciju. Završila je u rekordnom roku s najboljim ocjenama. Moram pohvaliti doktoricu.“

Specijalistica ortodoncije Tatjana Klarić je sretna što je uspjela dobiti specijalizaciju te što je konačno otvorena ambulanta:

„Želim se zahvaliti Županiji i Domu zdravlja koji su nam omogućili uređenje ovog prekrasnog ambijenta koji će biti ugodan i našim pacijentima i nama djelatnicima. Iznimno me raduje početak rada s djecom i isto tako želim da sva djeca dolaze ovdje i da im se pruži pomoć koju nisu mogli imati do sada jer su morali odlaziti u Zagreb i udaljene gradove i mnogima je zbog toga bila uskraćena ova terapija. Jer, u konačnici što ima ljepše od lijepog, sretnog i zadovoljnog dječjeg osmjeha?“

Radno vrijeme ortodoncije je ponedjeljak, srijeda popodne, a utorak četvrtak i petak ujutro.

Župan je tijekom posjeta najavio i kako će Županija ove godine nabaviti osam zubarskih stolica. Po dvije će ići u svaki dom zdravlja, a dvije će dobiti koncesionari. To će doprinijeti zaštiti zubi i čeljusti, a osim toga zgrada Doma zdravlja Petrinja u Ulici Matije Gupca u Petrinji će dobiti lift.

Župan je iskoristio i ovu prigodu kako bi za 1.ožujka najavio početak radova na izgradnji središnjeg paviljona Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc