obrtnici
PETRINJA
– U petrinjskoj Gradskoj upravi gradonačelnik Darinko Dumbović održao je sastanak s predstavnicima Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog. Razgovaralo se o tome kako stvoriti partnerske odnose između obrtnika i Grada Petrinje, kao što se razgovaralo o Intervencijskom planu, poticanju zapošljavanja te o problemima rada na crno u obrtničkim zanimanjima.

Tijekom sastanka čulo se kako ovi obrtnici ukupno broje 455 obrta, od toga su 285 s područja Petrinje. Za usporedbu, prošle godine u ovo vrijeme bilo je registrirano ukupno 290 obrta. Dosadašnja suradnja s Gradom Petrinjom i gradonačelnikom Dumbovićem ocijenjena je kao odlična, a našlo se i dosta dodirnih točaka u petrinjskom Intervencijskom planu, posebice mjere koje potiču zapošljavanje.

Problem je nastao i u izmjenama natječaja za obrtnike koji plaćaju godišnji paušalni porez, a njih je na petrinjskom području 100. Osim predsjednika Udruženja Ivana Solomuna na sastanku su bili Snježana Prpić, podpredsjednica, Anto Tadić iz ceha građevinarstva, Mario Štifan iz ugostiteljstva, Dario Supan iz Nadzornog odbora i Marta Olah Čorak, tajnica Udruženja.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc