Kostajnica
HRVATSKA KOSTAJNICA
- Na području hrvatske opštine Lekenik, izlila se Kupa, koja je poplavila je nekoliko puteva i odsekla stotinjak građana.

Na području hrvatske opštine Lekenik, izlila se Kupa, koja je poplavila je nekoliko puteva i odsekla stotinjak građana. Kako prenosi Hrvatska radio televizija (HRT), popustili su "zečji nasipi" i do nekih mesta moguće je doći jedino čamcima ili peške.

Zamenik opštinskog načelnika Lekenika Marin Čačić izjavio je da je sve pod kontrolom. "Pumpe rade, ''Hrvatske vode'' rade i mi s njima u saradnji, definitivno mislim da imamo stvar pod kontrolom", rekao je Čačić.

Zbog brzog otapanja velike količine snega u Hrvatskoj Kostajnici, došlo je do odrona velikih komada stena koje su ugrozile kuće u podnožju brda Djed u samom centru grada. 

Kakose navodi, postoji opasnost od novih odorna i klizanja preostalih odlomljenih komada stena na obroncima Djeda.

Osim od odrona, stanovnici Kostajnice strahuju i od vodostaja reke Une, čiji je nivo vode u porastu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc