Ilustracija
Ilustracija
MLAKA
- Goran Glavić, Predstavnik Srpske nacionalne manjine Općine Jasenovac između ostalih obratio se i Vijeću Srpske nacionalne manjine Općine Hrvatska Dubica da se uputi Apel za pomoć srpskom selu Mlaka kojom bi se trajnije riješio problem prelaza preko izlivene rijeke Save.

Ove godine naglim topljenjem snijega sa južne strane Mlake podigao se nivo rijeke Save a sa sjeverne strane porastao je nivo rijeke Strug. Mlaka je sada otok. Mnogi su danas odustali od odlaska na posao, a nekoliko ljudi je trebalo da ode na lekarske preglede i nabavku lekova. Veza sa prvim mjestom moguća je čamcima do Košutarice. Od Košutarice do Jasenovca ima oko dvanaest kilometara.

Trajno rješenje je nasipanje puta u dužini nekoliko stotina metara.

Općina Jasenovac je nezaiteresovana za ovo Srpsko selo. Tako isto i kod raščišćavanja snijega, pola sela čiste a pola ne čiste.
Do sada je bilo više obećanja stanovnicima Mlake od županijskih vlasti SMŽ a i od potpredsjednika vlade RH Slobodana Uzelca, kluba SDSS, Hrvatskih šuma i t.d. Zadnja popravka na tom putu je bila popravka jednog mosta od strane Krajiške vojske. Obećanja se daju svake poplavne godine. U današnjem kontaktu sa SNV, Glaviću najavljeno slanje novinara. Klub SDSS- a u Saboru RH primio je Glavićevo obavještenje k znanju. Glavić je tražio kamione sa pjeskom.

Dubičkom Vijeću Srpske nacionalne manjine poznata je situacija u kojoj se nalaze stanovnici Mlake.

Molimo sve koji su nadležni za održavanje prilaza i puta do sela Mlake: Hrvatske ceste, Hrvatske šume, Županijske vlasti da preuzmu sve kako bi se otpočelo sa popravkom puta.

Molimo i pojedince koji imaju uticaj, da podrže apel da se olakša život stanovnicima Mlake.

Voda im je do grla.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc