sanacija klizista pc
PRNJAVOR ČUNTIĆKI
- Djelatnici petrinjskih poduzeća Privreda i Komunalac danas su započeli sa sanacijom navedenog terena. Obavljene su konzultacije s Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom. Što je struka preporučila otkriva nam petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Sve što voda ide u odrone moramo otkloniti na lijevu i desnu stranu. Stavili smo najlone i napravili smo jednu projekciju kako i na koji način spasiti koliko toliko ove građane koji noćas nisu mirno spavali. Danas možemo reći da smo se svi angažirali, da su naša komunalna poduzeća odradila ogroman posao i čekamo da sa strukom koja odlučuje što ovdje još možemo napraviti kako bi dočekali sigurnija vremena“, rekao je Dumbović.

Još jednom je podsjetio na problem devastacija i krčenja šuma na našim prostorima kao i problem potencijalnog odlaganja nuklearnog otpada u našoj blizini. „Ako se ovo nastavi, kada je u pitanju devastacija ovog prostora, mislim da moramo snažnu poruku reći i premijeru Vlade, da se ovdje procjeni stanje i da se donese odluka na Vladi da ovo područje nije više perspektivno za život. Priroda nama vraća, vraća nam ono što smo mi napravili njoj“, istaknuo je Dumbović.

Kaže kako problem još nije riješen. „Ne bi bilo korektno prema ljudima da mirno spavaju. Oni ne mogu mirno spavati u svojim kućama. Preporučam im ono što su nam rekli i stručnjaci sa Fakulteta, koji su dali do znanja da ovdje nije sigurno. Ovo što radimo nije dostatno, moramo čekati da se vrijeme stabilizira i da možemo napraviti geološka i stručna ispitivanja kada je u pitanju zemlja i onoga što se događa pod zemljom“, rekao je petrinjski gradonačelnik. Dodaje kako Petrinja trenutno ima sedam do osam klizišta, no ovo u Prnjavoru Čuntićkom je trenutno najkritičnije.

Kako je to sve počelo prije nekoliko dana ispričala nam je Barica Radošević koja kaže kako je iza njih neprospavana noć. „Ja sam prva primijetila da se od mog djeda kokošinjac srušio. Skroz je put bio otjeran i voda je išla putem, kraj bunara, između moje kuće i djevera i sada ta voda ide u njegovo dvorište. Odmah sam rekla bratu, nazvali smo 112. Strah je tu, ja kada sam vidjela ovaj put to je meni bio šok. Inače visoki tlak imam, sva se tresem. Čuje se tijekom dana. Ja vam to ne mogu opisati kao neki zvukovi, moja je kuća baš pod brdom. To vam se čuje unutra kao u zemlji neki šum. Kao da nešto struže, pucketanje i slično“, ispričala nam je Radošević.

Stručnjaci s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta navedeno područje u Prnjavoru Čuntićkom posjetit će ponovno u ponedjeljak, a kao što je rečeno, sada se čeka smirivanje vremena kako bi se pristupilo dodatnoj sanaciji.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc