rkman zahvalnica
MALI GRADAC
- U Malom Gradcu pored Gline predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman u ime stranke i svoje ime primio Zahvalnicu za donaciju sportske opreme tamošnjoj djeci koja treniraju nogomet. Zahvalnicu je dodjelilo Dobrovoljno vatrogasno društvo u ovom mjestu koje se Rkmanu obratilo zimus za pomoć, a u kojem su mladi nogometaši istovremeno vatrogasni podmladak!

“Kada sam saznao da se djeca žele baviti sportom, a djeca su i više nego bogatstvo u našim pustim krajevima, te da za sport osim dobre volje drugo ništa nemaju – unutar svoje Samostalne demokratske srpske stranke potakao sam mini akciju. U akciju sam uključio i prijatelje van stranke poput Dejana Borojevića iz Zagreba. Za svega nekoliko dana od saznanja za potrebu, našim mladim nogometašima uručio sam tri kvalitetne lopte i 15 kompleta šorceva i majica, rekao je Rkman.

Ima li veće sreće nego kad obradujete djecu i to djecu koja prednost daju lopti i sportu u odnosu na računalne video igrice, upitao je Rkman dodavši kako je ova donacija samo prvi mali “koračić” u pomoći i podršci. Samostalna demokratska srpska stranka i druge instutucije sa kojima sarađujemo pratiće rad naše djece. Radićemo zajedno na registraciji kluba kako bi se oni mogli regularno takmičiti sa svojim vršnjacima. Da pokažu na djelu ono što ih trener Miloš Vrga (drugi sa lijeva na slici) nauči jer sport je idealan način da se mlad čovjek uči i nauči zdravom životu.

Dok se ne registruje klub imamo već neke ideje kako bi se vaša i naša djeca uključila u kvalitetniji trenažni ali i takmičarski proces, najavio je Rkman.

Poželivši djeci sportske uspjehe, vaskršnjim pozdravom – Hristos Vaskrse – Rkman je čestitao Vaskrs svima koji vaskrsenje Hristovo slave po Julijanskom kalendaru, kao i pripadnicima većinske katoličke provinijencije koji su Uskrs proslavili prije sedam dana!

Zahvalnica će osim SDSS-a biti uručena i drugom donatoru Dejanu Borojeviću iz Zagreba čiji su porodični korijeni na Baniji!

Zahvalnice su uručene na sinoćnjoj godišnjoj Skupštini DVD-a Mali Gradac u prisustvu više od stotinu učesnika iz Malog Gradca, Gline i Sisačko-moslavačke županije. Skupštini su osim gostiju iz brojnih vatrogasnih društava prisusvovali najviši predstavnici Grada Gline i županije, gradskog vijeća srpske nacionalne manjine i podoodbora SKD “Prosvjeta”.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc