sisak
SISAK - Još je jedna to odšteta temeljena na presudi protiv bivšeg ratnog zamjenika šefa policije u Sisku Vladimira Milankovića koji je osuđen na 10 godina zatvora zbog zapovjedne odgovornosti za ubojstvo 27 Srba u Sisku i mučenje drugih.

Općinski sud u Sisku presudio je da Republika Hrvatska mora isplatiti 60.000 kuna odštete Peri Dragojeviću iz Sunje na ime naknade štete zbog povrede prava osobnosti jer je u kolovozu 1991. bio nezakonito uhićen i premlaćivan na nekoliko vojnih lokacija u Sisku, među kojima i u Jodnom lječilištu, gdje su tada bili smješteni pripadnici pričuvne postrojbe PU Sisak Vukovi.

Još je jedna to odšteta temeljena na presudi protiv bivšeg ratnog zamjenika šefa policije u Sisku Vladimira Milankovića koji je osuđen na 10 godina zatvora zbog zapovjedne odgovornosti za ubojstvo 27 Srba u Sisku i mučenje drugih. 

U istom slučaju bio je optužen i Đuro Brodarac, no umro je prije početka suđenja. Riječ je o tek jednoj u nizu do sada dosuđenih odšteta koje država mora isplatiti temeljem te presude, a kojom je obuhvaćeno ubojstvo 25 civila i ratnih zarobljenika 1991. i 1992. u Sisku te mučenje i zlostavljanje 30-ak drugih. S obzirom na to da obitelji ubijenih i preživjeli imaju pravo tražiti odštetu, koja im je do sada uredno dosuđivana, jasno je da će te odštete iznositi milijune kuna, čiji bi povrat država, na osnovi dosadašnje prakse, trebala zahtijevati od osuđenika.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc