osice orlicima 1
PETRINJA/SISAK
– Hvale vrijednu akciju prikupljanja pomoći obitelji Orlić, koju je zadesila nesreća gubitka vlastitog doma na klizištu zemlje u Hrvatskoj Kostajnici i koja je sada smještena u Petrinji, organizirala su djeca Dječjeg vrtića Sisak novi, iz objekta „Sunce“, skupine „Dobre osice“ zajedno s roditeljima i tetom Sandrom Kramarić.

Skupinu polaze djeca od 4 do 7 godina, ima ih 26, a njihova teta Sandra o akciji je kazala: „Oni su zajedno sa svojim roditeljima i odgojiteljicom Sandrom sakupili pomoć i to isključivo na inicijativu djece koja su sve to vidjela na vijestima i pokrenula prvo donoseći nekakve igračke, a onda smo proširili akciju. Prikupljena je odjeća, prvenstveno odjeća i obuća za djevojčicu i dječaka te dobi, prikupljena je i odjeća za odrasle, te hrana, igračke, nešto školskog pribora, te kućne potrepštine kao što su posteljina, ručnici, jastuci i neke stvari za domaćinstvo.“

Prikupljene stvari do Petrinje su prevezli prijatelji Mario Damjanović i Tihomir Kramarić, te su ih predali ovoj peteročlanoj obitelji u kojoj su roditelji Saća i Zemir, te djeca Kristina (16), Abdulah (9) i Alisa (2,5).

U ime obitelji zahvalila se Saća Orlić: „Mi se puno zahvaljujemo na ovome svemu, svaka pomoć nam je dobro došla i hvala Bogu opet imamo sve, a najbitnije nam je da su djeca dobro, da se druže i imaju nekakav svoj ritam u životu. Čovjek se privikava kako umije i mora, a sve ostalo će doći samo po sebi. Bitno mi je da su oni dobro, pošto su djeca doživjela traumu kakvu su doživjela, imali smo i malo psiholoških problema, ali sve u svemu sada je dobro. To su djeca i oni će to vremenom malo izgubiti iz vida.“
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc