glina dvorana
GLINA
– Uz Osnovnu školu Glina svečano je otvorena Školsko-sportska dvorana čija je gradnja započela 2012.godine. Svečano su vrpcu prerezali i dvoranu otvorili izaslanik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, izaslanik premijera Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić, načelnica Sektora za potpomognuta područja i područja s razvojnim posebnostima u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova Željka Zagorac te glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević.

Žinić je kazao kako je dug i trnovit bio put do završetka ove dvorane, no dodaje kako danas imamo velebni objekt koji će služiti svima. „Doista je ovo veliki dan, veliki događaj ne samo za Osnovnu i Srednju školu, nego i za čitav grad, ali i cijelu Županiju. Ova dvorana je doista u ovom dijelu županije najveći objekt koji će zasigurno služiti našim učenicima, njihovim nastavnicima i profesorima, ali i cjelokupnom stanovništvu ovog grada, za sportska događanja, treniranja, utakmice, ali i kulturne i druge manifestacije koje će se odvijati u ovom gradu. Svakako, hvala svima koji su od početka, početne ideje do kraja, sudjelovali da do ovog projekta dođe i da danas možemo svečano otvoriti ovaj značajan objekt“, rekao je Žinić.

Ravnatelj Osnovne škole Glina Milan Davidović je kazao kako je ovo sretan dan za sve građane Gline. „Danas se za učenike i zaposlenike naše škole, za naš grad ispunjava stara davna želja, ispunjava davni san. Od danas imamo svoj hram sporta po svojoj veličini i monumentalnosti dostojan našeg grada. Naša dvorana je naš zajednički uspjeh, investicija u našu bolju, ljepšu i zdraviju budućnost. Ona je već sada simbol našega grada“, kazao je Davidović.

Načelnica Sektora za potpomognuta područja i područja s razvojnim posebnostima u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova Željka Zagorac je istaknula kako je to Ministarstvo prepoznalo važnost tog projekta te su osigurali sredstva nešto viša od 16 milijuna kuna. „Zajedničkim radom i kvalitetnom suradnjom Grada Gline, Ministarstva regionalnog razvoja, Sisačko-moslavačke županije ovaj projekt je uspješno okončan. Uvijek smo sretni kada se ostvare ovakvi projekti koji doprinose kvaliteti života stanovništva, posebno djece i mladih. Vjerujemo da će ova dvorana doprinijeti razvoju Gline, omogućiti svim mladima kao i ostalim stanovnicima da se što aktivnije bave športom te da će na ovom mjestu poniknuti nove generacije vrhunskih sportaša koji će biti na ponos ovom gradu i cijeloj Domovini“, kazala je Zagorac.

dvorana glinaIzaslanik premijera Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić podsjetio je na neke povijesne podatke vezane za prosvjetu na našim prostorima. „Kada gledamo u budućnost, raduje nas što će odgojno obrazovni rad u ovoj školi odvijati se u novoj sportskoj dvorani koja će omogućiti učenicima i njihovim nastavnicima da organiziraju što bolji i kvalitetniji odgoj i obrazovanje tih samih učenika. Uvjeren sam da će poboljšani uvjeti rada omogućiti svoj djeci puno radosnih trenutaka, pri tome ne mislim samo na redovnu nastavu, već na niz izvannastavnih aktivnosti, projekata koji se trenutno odvijaju u školama i kojih će nadam se u budućnosti biti još više“, kazao je Glunčić.

Nakon svečanog otvorenja priređene je program, kao što je odigrana prijateljska utakmica Juniorske ženske odbojkaške reprezentacije i Odbojkaškog kluba Glina, a svoj nastup održale su i mažoretkinje „Glinske banice“.

Dvorana je dimenzija 46 sa 48 metara, sa igralištem za sve dvoranske sportove, ima ukupno 256 sjedišta na tribinama, te 151 parkirališno mjesto kao i više od 16 tisuća četvornih metara uređenog prostora. Radovi na dvorani su službeno započeli u studenom 2011.godine.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc