Postujte nase znakove Dvor 6
Zajednička fotografija sudionika akcije
Zajednička fotografija sudionika akcije
DVOR NA UNI
- U četvrtak, 10. svibnja, u Dvoru je u sklopu održavanja preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, a sukladno općim ciljevima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, provedena edukacija učenika Osnovne škole Dvor. Akcija je provedena u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave sisačko-moslavačke i programa prometne kulture za najmlađe - Jumicar Hrvatska, u suradnji s društvom Crvenog križa Dvor, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Općine Dvor i navedenom Osnovnom školom.

Na samom početku je za 65 učenika drugih, trećih i četvrtih razreda „Jumicar“ u prostorijama osnovne škole organizirao zanimljivu edukativnu radionicu, koja se sastojala od teorijsko-multimedijskog predavanja o prometnim pravilima, poželjnom ponašanju i ulozi svih sudionika u prometu. Potom je na igralištu na prometnom poligonu proveden praktični dio s vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, koji je uključivao samostalnu vožnju malim automobilima, uz nadzor i asistenciju instruktora i prometne policije. Nakon praktične obuke djeca su dobila Jumicar vozačku dozvolu.

Općinsko društvo Crvenog križa Dvor organiziralo je „Malu školu prve pomoći“, dok su se sa zanimljivom opremom, službenim i specijalnim vozilima, prisutnima predstavili policajci Policijske postaje Dvor i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dvor. Ovu hvalevrijednu preventivnu akciju sa svojim je suradnicima podržao načelnik Općine Dvor Nikola Arbutina.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc