kosnice
SISAK
- U okviru programa pomoći Srbima povratnicima, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije donirao je 155 pčelinjih košnica s opremom koje su podijeljene na području Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke, Koprivničko-križevačke i Ličko-senjske županije.

- Vrijednost košnica je oko 114.000 kuna, SNV je organizirao uvoz, distribuciju i plaćanje PDV-a, a svaka od četiri županija dobila je četvrtinu ukupnog broja košnica - rekla je za "Portal Novosti" Emina Đurašević iz Centra za razvoj SNV-a.

Dva kamiona s košnicama, koja su stigla 8. maja, na mjestima istovara dočekali su predstavnici županijskih vijeća srpske nacionalne manjine, koji su uz pomoć aktivista i vijećnika istovarili košnica i kasnije ih distribuirali krajnjim korisnicima.

- Ova donacija je nastavak uspješne suradnje SNV-a s Komesarijatom za izbeglice i migracije i okviru koje je proljetos raspodijeljen sjemenski kukuruz, a tokom godine očekuje se očekuje i donacija bijele tehnike - rekla je Emina Đurašević.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc