dusan drekic
Dušan Drekić (u sredini)
Dušan Drekić (u sredini)
MALI GRADAC
- Na adresu Dušana Drekića, vremešnog samotnjaka iz Malog Gradca, stigao je novi štednjak na drva koji mu je poslalo Srpsko narodno vijeće. Drekiću su peć uručili radnici trgovine u kojoj je kupljena.

- Stari štednjak se raspao, zima će doći dok trepneš okom, a što bih tada? Uz 1.200 kuna mjesečnih primanja, kad podmirim režije i kupim nešto hrane, da bih sakupio za ovakav štednjak, trebalo bi mi nekoliko godina. Za mene nerješiv problem, riješili su u SNV-u. Hvala od srca i do neba - poručuje Dušan Drekić.

Otkad je "Portal Novosti" objavio priču o Dušanu, zaredalo je nekoliko donacija ovom skromnom povratniku. Početkom ožujka predstavnici Odjela za humanitarna i socijalna pitanja SNV-a posjetili su Dušana, saslušali njegove probleme i zaključili da mu je peć neophodna da bi prezimio. Istovremeno, njemu i nekolicini mještanima Malog Gradca, podijelili su pakete s hranom i drugim potrepštinama.

Potaknut pričom u Novostima, anonimni građanin Poreča Dušanu je poslao hladnjak i motornu pilu. Od tada ima manje izdataka za hranu, jer je može pohraniti, a po ogrjevno drvo više ne mora ići u šumu sa sjekirom, već s motornom pilom, što mu u velikoj mjeri olakšava posao.

- Sve što trebam sada imam. Nisam baš sjajnog zdravlja, pa sam se prilično bojao budućnosti. Peć se raspala, drva sam sjekao sjekirom što me iscrpljivalo, a hranu nisam mogao spremati. E, sada je druga pjesma. Već pomalo punim šupu drvima, frižider čuva hranu, a jedva čekam zimu da zapucketa vatra u novoj peći – zadovoljan je Dušan Drekić.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc