plavsici svadba 1
Ljubica i Aleksandar Plavšić
Ljubica i Aleksandar Plavšić
HRVATSKA KOSTAJNICA
- U današnje vrijeme izraženog trenda odlaska mladih ljudi i loše demografske slike, naročito na području Banije, prava je senzacija čak i sasvim obična stvar poput svadbe.

Naime mladi par Aleksandar i Ljubica Plavšić iz sela Slovinci u subotu su sklopili brak u pravoslavnoj crkvi Sv. Arhangela u Hrvatskoj Kostajnici. Nakon vjerske ceremonije svatovi su proslavu u tradicionalnom duhu nastavili u Društvenom domu u Sunji.

To sve ne bi bilo ništa neobično za bilo koju sredinu da svadbene kolone nisu toliko rijetke da se mještani sela Banijskog trokuta ne sjećaju kada su ih posljednji put čuli ili vidjeli. Neki od seljana tvrde kako čak od 1995. nije bilo ni jednog svadbenog veselja na pomenutim prostorima.

Prema riječima paroha dvorskog i administratora kostajničkog, protojereja stavrofora Radoslava Anđelića ovo je prvo vjenčanje ove godine, dok prošle godine vjenčanja u ovoj pravoslavnoj crkvi nije bilo, a 2016. su obavljena ukupno dva. Ovi poražavajuži podaci govore o tome koliko je loša situacija u demografskim kretanjima.

plavsici svadba
U nadi da ovaj mladi bračni par neće ostati izuzetak, nego će poslužiti kao dobar primjer drugima, izražavamo im želje za sretan i dugovječan brak i da zajednički život uspješno ostvare u svojoj zemlji i na svom ognjištu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc