parastos
SLABINJA
- Vijeće Srpske nacionalne manjine Općine Hrvatska Dubica i SPCO Kostajničko-Dubičke parohije organizovali su parastos za postradale Slabinjce u ustaškom pokolju 16.12.1943. Parastos za duhovske zadušnice služio je na grobnici postradalih kod crkve Sv.Petke Gosp. Radoslav Anđelić protojerej Dvorske parohije i administrator Kostajničko-Dubičke parohije.

Parastosu su prisustvovali, brojna rodbina i prijatelji. Protojerej Anđelić zahvalio je prisutnim na dolasku i uzimanju učešća u ovom Bogougodnom djelu.

Predsjednik VSNM Milinko Simić, zahvalio je protojereju na službi i obratio se prisutnima i podsjetio na stradanje Slabinjaca samo u tom danu.

"Slabinjci postradaše zbog imovine, pravoslavne vjere i srpskog imena. Međutim, i danas nije riješeno pitanje pristupa grobu. Na stratištu je podignut pčelinjak. Lokalna uprava izbjegava svoje zakonske obaveze, ali VSNM će biti istrajan u zahtjevu da se pitanje pristupa, prohoda i provoza do groba riješi na zadovoljavajući način. Moramo obezbjediti mirno počivalište za postradale Slabinjce", zaključio je Simić.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc